1 אופן הכנת הציר: מקלפים ושוטפים היטב את הגזר, שורש הפטרוזיליה ושורש הסלרי, וחותכים אותם גס.
2 מפרקים את השומר ושוטפים היטב. מקלפים ופורסים את הבצל ושיני השום.
3 מוסיפים את כל המרכיבים הנוספים לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעה, מסננים ושומרים בקירור.
4 הכנת הריזוטו: צולים את העגבניות על להבת הגז, מקלפים ואופים אותן בתנור בחום של 180 מעלות רבע שעה.
5 מתבלים את השומר בשמן זית, מלח ופלפל, צולים בתנור בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
6 בסיר רחב בעל תחתית כבדה ממיסים 2 כפות חמאה ומטגנים את הבצל והכרשה עד לשקיפות. מוסיפים את האורז ואת התימין, זרעי השומר והכוסברה ומטגנים כדקה נוספת.
7 מוזגים את היין ומערבבים היטב, מתחילים להוסיף את ציר הירקות בהדרגה ומערבבים במרץ, לאחר מכן מוסיפים את השומר והעגבניות הקלויים.
8 מוסיפים את הערק ואת יתרת הציר עד לדרגת הבישול הרצויה ומכבים את האש.
9 מבליעים פנימה תוך ערבוב 2 כפות חמאה, 2 כפות פרמזן ואת הפטרוזיליה הקצוצה.