עוגת גבינה וקוקוסתודו שכזו מהממת עוד לא ראיתם. חן שוקרון מסדרת לכם שולחן חג אקסטרה-חגיגי, עם עוגת גבינה וקוקוס לבנה וצחה שאין דברים כאלה
צילום: חן שוקרון, יחסי ציבור
|
המצרכים :לבסיס (תבנית בקוטר 24 ס"מ):
למלית הגבינה:
לציפוי:
לעיטור (לא חובה):
אופן ההכנה:1 מכינים את הבסיס: מרפדים תבנית עגולה בנייר אפייה – דפנות ושוליים. 2 במעבד מזון טוחנים דק יחד את הביסקוויטים והקוקוס. מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים היטב. מהדקים את התערובת בשכבה דקה ואחידה לדפנות ולבסיס התבנית. מעבירים למקפיא לכ-20 דקות. בינתיים מחממים את התנור ל-160 מעלות. אופים היישר מהמקפיא כ-10 דקות. מוציאים ומצננים. משאירים את התנור עובד על אותה הטמפרטורה. 3 מכינים את מלית הגבינה: בקערת המיקסר עם וו גיטרה מערבלים היטב את הגבינות. מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת בלבד, עד להטמעה. 4 מוסיפים את הסוכר ומערבלים היטב. במידת הצורך מעבירים מרית בתחתית הקערה על מנת לוודא שהתערובת אחידה. 5 יוצקים את מי הקוקוס ומוסיפים את תמצית הקוקוס ומערבלים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בעדינות את התערובת על גבי הקלתית האפויה. 6 מניחים תבנית פיירקס קטנה בתחתית התנור ויוצקים לתוכה מים רותחים כדי ליצור סביבה עשירה בלחות. מעבירים את תבנית האפייה לתנור ואופים כשעה ועשרים דקות (80 דקות) עד שפני העוגה מזהיבים קלות. מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר. מעבירים לקירור למשך לילה אחד לפחות. 7 ציפוי ועיטור: למחרת מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת הסוכר ותמצית הקוקוס לקצפת יציבה. מצפים את פני העוגה בשכבה דקה. מעבירים את יתרת הקצפת לשק זילוף עם פיית כוכב רחבה ומזלפים סלסולי פרחים. לחלופין – מעטרים בשבבי קוקוס מקורמל. המתכון מתוך חוברת המתכונים של חן שוקרון רוצים פרוסה? | צילום: חן שוקרון, יחסי ציבור |