עוגת גבינה של אביבהעוגת גבינה שמנצחת כל עוגה אחרת. עם בסיס פריך, גבינה אפויה עם שוקולד לבן, מוס ערמונים, קצפת, תותים ומקלות בייגלה מצופים בשוקולד![]() |
המצרכים :לבסיס:
לגבינה האפויה:
למוס הערמונים:
לקצפת:
למקלות השוקולד, למילוי התותים ולקישוט:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הבסיס: מרסקים את עוגיות השוקולד במעבד מזון. ממיסים את החמאה, ומערבבים יחד עם פירורי העוגיות והמלח. 2 משטחים את התערובת ברינג בקוטר 22 עד 24 ס"מ, שמונח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. מצננים במקרר עד לשימוש. 3 מכינים את הגבינה האפויה: ממיסם את השוקולד הלבן בבן מארי (קערה המונחת על סיר מים רותחים). 4 בעזרת מעבד מזון מערבבים את השמנת המתוקה עם גבינת השמנת, הביצים, הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת תערובת אחידה. מוסיפים את השוקולד הלבן המומס, ומערבבים שוב. 5 משטחים באופן אחיד מעל בסיס העוגיות, ואופים בתנור שחומם מראש לחום של 170 מעלות במשך 40 דקות. מצננים עד לטמפרטורת החדר, ומעבירים למקרר לצינון מלא. 6 מכינים את מוס הערמונים: מבשלים את הערמונים יחד עם החלב ומקל הווניל החצוי לאורכו (או כפית ממרח הווניל) במשך 20 דקות. מסננים את הערמונים, מוציאם את מקל הווניל ושומרים מעט מן החלב. 7 טוחנים את הערמונים במעבד מזון יחד עם אבקת הסוכר, השמנת החמוצה ומעט מהחלב ששמרנו (לא יותר מרבע כוס). מעבירים את התערובת דרך מסננת דקה, ומצננים במקרר. 8 מכינים קצפת: מקציפים את השמנת המתוקה יחד עם אבקת האינסטנט פודינג, אבקת הסוכר ותמצית הווניל, עד לקבלת קצפת יציבה. שומרים במקרר. 9 ממשיכים להכנת מקלות שוקולד: ממסים את השוקולד על בן מארי. מעבירים את השוקולד המומס לכלי ארוך וצר. 10 מפזרים את ברס האגוזים על צלחת שטוחה. 11 טובלים כל בייגלה כ-8 ס"מ בתוך השוקולד, ומגלגלים קלות בברס האגוזים. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומצננים במקרר ל-20 דקות. 12 טובלים שוב את המקלות בשוקולד, ומצננים שוב במקרר.
להרכבת העוגה: 1 מערבבים את תערובת הערמונים עם רבע מכמות הקצפת. בעזרת מרית מורחים בעדינות מעל עוגת הגבינה. 2 מסדרים את חצאי התותים מעל קרם הערמונים בצורה אחידה, בעזרת מרית מורחים מעל התותים שליש מיתרת הקצפת. 3 משחררים את הרינג בעדינות ומעבירים לצלחת הגשה. 4 בעזרת מרית מורחים קצפת על שולי העוגה, ואת יתרת הקצפת מזלפים בטיפות על פני העוגה באמצעות שק זילוף עם צנתר עגול בקוטר 8 מ"מ. 5 שוברים ממקלות השוקולד את החלק שנותר ללא כיסוי שוקולד, ומצמידים את המקלות המצופים אל שולי העוגה, כך שנוצרת "גדר" סביב כל העוגה. 6 קושרים את העוגה בסרט, ומקשטים עם עלי נענע ותותים. מתכוני התכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
![]() |