במסורת המרוקאית אין ארוחה חגיגית בלי ים של סלטים על השולחן. בדרך כלל הם מוגשים בצלוחיות קטנות, ומיד כשהן מתרוקנות יש מלאכים טובים שממלאים אותן מחדש. רוצים להיות מהמשפחות האלה, שבארוחת החג שלהם כולם משבחים את הסלטים? הנה ההזדמנות שלכם. ריקי ממאסטר שף כאן בשביל לעזור.
סלט גזר מרוקאי
אחד מהסלטים הידועים ואהובים במטבח המרוקאי.
המצרכים (8 מנות):
6 גזרים
לאריסה:
2 כפות פפריקה אדומה, גרוסה גס (אפשר להמיר בפפריקה רגילה)
כחצי כפית כמון
2 שיני שום, כתושות
צרור כוסברה, קצוץ
3 כפות שמן זית
מיץ מלימון אחד
רבע כוס מיץ תפוזים
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הגזרים במים עד שהם מתרככים, קולפים ופורסים לפרוסות דקות.
2. מכינים אריסה: בקערית קטנה שמים את הפפריקה, הכמון, השום, הכוסברה, שמן הזית, מיץ הלימון והתפוז, המלח והפלפל.
3. מערבבים את הגזר עם האריסה ומגישים.
חציל בלאדי בתנור
על החציל הזה אמר אייל שני: "חציל בטעם של סטייק".
המצרכים (10 מנות):
4 חצילים בלאדי גדולים
מלח גס
מעט שמן זית
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
5-6 שיני שום, שלמות
אופן ההכנה:
1. מקלפים את החציל וחוצים אותו לאורכו. זורים מלח גס ומניחים על מסננת, להגרת הנוזלים והמרירות. לאחר כשעה שוטפים במים ומייבשים היטב.
2. מחממים מחבת עם מעט שמן זית, ומטגנים את החצילים עד להשחמה בלבד. מסדרים את החצילים בתבנית אפייה.
3. מדללים כל קופסת רסק עגבניות עם שתי כוסות מים, ושופכים על החצילים שבתבנית.
4. מוסיפים את השום, מכסים בנייר אלומיניום ומכניסים לאפייה של שעה בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות.
חצילים משאווי בגריל
המצרכים (10 מנות):
4 חצילים
5 עגבניות
2 פלפלים חריפים ירוקים
5-6 שיני שום, כתושות
צרור כוסברה, קצוץ
4 גבעולי בצל ירוק, קצוצים
3-4 כפות שמן זית
מלח
פלפל שחור
כמון
אופן ההכנה:
1. שורפים על הגריל, על אש גלויה או בתנור את החצילים, העגבניות והפלפלים החריפים. מקפידים לשרוף מכל הכיוונים. מצננים את הירקות על צלחת ומקלפים.
2. מניחים את החציל במסננת לכחצי שעה, שיגיר את כל הנוזלים.
3. מקלפים את העגבניות והפלפל החריף וחותכים לקוביות. מוציאים את בשר החציל ומועכים.
4. מעבירים את הירקות לקערה עמוקה ומוסיפים שום, כוסברה ובצל ירוק. מתבלים בשמן זית, מלח, פלפל שחור וכמון, ומגישים.
• במקרה של ארוחה חלבית אפשר להוסיף גבינה בולגרית.
סלט שומר ואבוקדו
הניחו לאבוקדו להימרח על השומר, ותקבלו סלט פשוט מדהים.
המצרכים (8 מנות):
2 אבוקדו רכים
4 ראשי שומר
גבעול סלרי פנימי לבן
מיץ מ-2 לימונים
שמן זית
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. חותכים את השומר למניפות דקיקות (מעמידים את השומר עם הראש כלפי מעלה ואז חותכים לאורך), חותכים את האבוקדו לקוביות וקוצצים את הסלרי דק. מעבירים לקערה גדולה.
2. מתבלים במיץ לימון, שמן זית, מלח ומעט פלפל שחור, מערבבים ומגישים.
סלט דודו
הסלט הזה נקרא על שם דודו בעלי, שביקש במסעדת אידי שיכינו אותו עבורו. מאז הוא נכנס לתפריט שם, ובעוד מסעדות נוספות.
המצרכים (8 מנות):
6 עגבניות יפות, קלופות
פלפל ירוק חריף, מטוגן
3-4 שיני שום, כתושות
שמן זית
מלח
אופן ההכנה:
1. חותכים את העגבניות הקלופות לקוביות קטנות ומעבירים לקערה. קוצצים את הפלפל המטוגן ומוסיפים אותו ואת השום הכתוש.
2. מוסיפים שמן זית ומלח, ומגישים.
• אפשר לגוון את העגבניות בעגבניות שרי או תמר.
סלט סלק (ברבה)
המצרכים (8 מנות):
5 סלקים
3 שיני שום, כתושות
2 כפיות שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח
כף סוכר
3 גבעולי בצל ירוק, חתוכים גס
מעט פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
1. משרים את הסלק בשלמותו במים כ-10 דקות ושוטפים היטב.
2. מעבירים את הסלקים לסיר, מוסיפים מים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מבשלים כ-45 דקות, עד שהסלקים רכים (נועצים מזלג ובודקים).
3. קולפים את הסלקים וחותכים לקוביות.
4. מערבבים בקערה נפרדת את השום, שמן הזית, מיץ הלימון, המלח והסוכר.
5. יוצקים את הרוטב על הסלק.
6. מוסיפים את הבצל הירוק ומערבבים. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ומגישים חם או קר.