1 בסיר עם תחתית עבה מאד (ושמתאים גם להכנסה לתנור, מכוסה) מחממים את שמן הזית ומטגנים את קוביות הבשר. מתבלים בפלפל.
2 מוסיפים את השום, הבצל והגזר ומטגנים יחד עד להזהבה קלה של הירקות.
3 מוסיפים את העגבניות הכתושות ומביאים לבעבוע עדין. טועמים ומוסיפים פלפל שחור, אם צריך.
4 יוצקים את היין על הבשר ומערבבים יחד היטב. מכסים ומביאים את התבשיל לרתיחה.
5 מוסיפים לסיר עלה דפנה וגבעול רוזמרין טרי. משלב זה אפשר להמשיך לבשל את התבשיל על הכיריים, או להעביר לתנור שחומם מראש לחום בינוני. מכסים וממשיכים לבשל על סף הרתיחה לפחות שעה נוספת.
6 בוחשים מדי פעם ובודקים אם הבשר מוכן. מוסיפים מלח, אם צריך, רק לקראת סוף הבישול.
*כדאי להגיש את הנזיד עם פירה ירקות שורש.