המצרכים (5 מנות):לקציצות:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מתחילים עם הקציצות: מאדים במעט שמן זית את הקישואים, הגזרים, הבצל והסלרי, ומצננים. 2 מערבבים את הירקות עם הקוסקוס, העדשים, הביצים והתבלינים. מוסיפים בהדרגה את פירורי הלחם, רק עד שהמסה מגיעה למרקם המתאים לקציצות. 3 מרטיבים את הידיים וצרים מהתערובת קציצות. מעבירים למקרר. 4 בינתיים מכינים את הרוטב: מאדים בשמן זית את השום, ומוסיפים את עגבניות השרי ואת הסלרי. 5 מוסיפים מעט שמן זית ומיץ לימון ואת רוטב העגבניות, מבשלים 5 דקות ומוסיפים את הפלפלצ'ומה. מוסיפים מים בהדרגה, מתבלים ומבשלים עוד כ-10 דקות. בינתיים מטגנים את הקציצות. 6 מוסיפים את האפונה והקציצות לרוטב, ומבשלים כ-10 דקות. 7 מגישים על תבשיל חיטה או על אורז. המתכון מתוך התפריט החדש של "שני צמחוני" ברשת קפה קפה הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |