1 פורסים דק בצל ושום. חותכים לקוביות קטנות את הגזר, השורשים ואת תפוחי האדמה. קוצצים את גבעולי הסלרי והעלים.
2 מאדים בשמן זית בצל ושום עד שהבצל הופך מעט שקוף. מוסיפים גזר, שורשים וגבעולי סלרי. מאדים יחד שלוש דקות. מוסיפים תפוחי אדמה ומים ומביאים לרתיחה.
3 מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד שהירקות רכים, כחצי שעה. בעזרת מועך פירה מועכים חלק מהירקות בתוך הסיר (נוזלי המרק יקבלו מעט יותר "גוף").
את האפונה מוסיפים רק בסוף | צילום:
אסתי רותם, mako אוכל
4 מוסיפים אפונה, מביאים לרתיחה ומכבים את האש. מוסיפים פטרוזיליה ותבלינים. טועמים ומוסיפים מלח או פלפל לפי הטעם.