הכנת המלית:
1 מערבבים את הבשר הטחון עם עשבי התיבול, השום, הביצה והתבלינים. (את התבלינים כדאי להוסיף בהדרגה, לפי הטעם).
2. יוצרים מהעיסה קציצות וממלאים בהן את תחתיות הארטישוק. אם יש עודף עיסה מכינים ממנה קציצות ואותן מבשלים ברוטב, יחד עם התחתיות.
3. טובלים את הארטישוק הממולא בביצה טרופה, מטגנים קלות משני הצדדים במחבת עם השמן ומוצאים לנייר סופג.
הכנת הרוטב:
1 מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח ומטגנים בו את הבצל והשום, עד שיזהיבו.
2. מוסיפים את העגבניות המרוסקות, עשבי התיבול והתבלינים ומביאים לרתיחה עדינה. טועמים ומתקנים את התיבול לפי הטעם. אם הרוטב סמיך מדי, מוסיפים עוד כחצי כוס מים.
3. מקטינים את האש ומסדרים בסיר את תחתיות הארטישוק הממולאות. אם יש קציצות נוספות מניחים אותן בזהירות ברוטב. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כשעה כאשר מפעם לפעם מרטיבים את הקציצות ברוטב.
4. מגישים מנות אישיות.