מנגולד ממולא באורז וסלק של דייזימתכון ממולאים בהשראת הקובה סלק רק עם מעטפת מנגולד ומילוי אורז אדמוני
צילום: דניאל לילה, על השולחן
|
המצרכים (8 מנות):
למלית
לבישול
אופן ההכנה:1 חולטים עלי מנגולד שניות אחדות במי מלח רותחים. מסננים ומניחים על מגבת. 2 מכינים את המלית: מטגנים בצל בסיר עם שמן רק עד הזהבה ומעבירים לקערה. מוסיפים את שאר חומרי המלית ומערבבים. 3 ממלאים את העלים: מניחים את עלי המנגולד החלוטים על משטח עבודה. מסירים בעזרת סכין את הפטוטרת הלבנה וחובטים קלות בעורק, כדי לשטח אותו. מניחים בתחתית העלה כף מלית ומגלגלים תוך קיפול השוליים כמו בהכנת אגרול או עלי גפן ממולאים. 4 מבשלים: מכסים תחתית של סיר בינוני בשמן. מניחים את העלים הממולאים בשכבה אחידה ויוצקים ציר (או מים) עד לכיסוי הממולאים עד חצי גובהם. מוסיפים מיץ לימון, סוכר (לפי הטעם) ומלח ומנענעים מעט, כדי לפזר את הטעמים. 5 מביאים לרתיחה עדינה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות. מגישים חם או פושר. |