המצרכים (8 מנות):
למילוי
לטיגון
לרוטב
אופן ההכנה:1 מניחים בקערה את הבשר, הבצל המגורר, פירורי הלחם והתבלינים, ומעבדים היטב בעזרת הידיים. טועמים ומתקנים תיבול. 2. מוסיפים לתערובת הבשר את האורז, ומערבבים היטב. 3. מוסיפים את עשבי התיבול ומעבדים בידיים עד שנוצרת תערובת אחידה והומוגנית. 4. מכינים את הירקות: מפרידים את הכרוב והבצל לעלים, ומרוקנים את הפלפלים והקישואים מתוכנם. ממלאים את הירקות בתערובת המילוי – בלי לדחוס. 5. מטגנים את המילוי: מחממים שמן בסיר. טובלים את החלק החשוף של המילוי בביצה ואחר כך בפירורי לחם, כשהצד המצופה בפירורי לחם פונה כלפי מטה (נוגע בקרקעית הסיר). מטגנים עד השחמה. 6. מכינים את הרוטב: מטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב, ממליחים ומפלפלים. מוסיפים את העגבניות המשומרות, רסק העגבניות, השאריות שנותרו מהירקות והפפריקה המתוקה והחריפה, ומסדרים את הירקות הממולאים. מוסיפים מים עד לכיסוי הירקות, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה. מבשלים כחצי שעה. כל זאת ועוד - בסדנת הממולאים המצולמת שלנו |