1 מוזגים לסיר את המים והחלב, ממליחים ומביאים לרתיחה.
2. מוסיפים את קמח התירס לאט ובהדרגה, תוך כדי טריפה נמרצת וערבוב מתמיד.
3. כשכל הנוזלים נספגים ונוצרות בועות גדולות, מעבירים לאש הנמוכה ביותר ומבשלים תוך כדי שמידי פעם מערבבים, במשך כרבע שעה.
4. מסירים מהאש ומשטחים את הדייסה בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. כשהפולנטה מתקררת היא מתקשה ומתייצבת ואז ניתן לחתוך אותה לקוביות, מקלות או עיגולים ולטגן בשמן זית משני הצדדים עד הזהבה.
6. הכנת הדלעת: מחממים את תנור האפייה לחום של 190 מעלות.
7. מתבלים את הדלעת במלח ופלפל, משמנים בשמן זית ואופים בתנור החם במשך חצי שעה.
8. הכנת הרוטב: מעל להבה נמוכה מטגנים את הבצל בחמאה כרבע שעה, עד להזהבה עמוקה.
9. מוסיפים סוכר ומטגנים חמש דקות נוספות, מוסיפים את היין ומרתיחים עד שהוא מצטמצם בחצי.
10. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומבשלים עד שהיא נמסה.
11. בוחשים פנימה גורגונזולה ומבשלים עוד דקה, מתבלים במלח, פלפל, אגוז מוסקט ועירית.
12. מניחים את הפולנטה בצלחות, מניחים מעל פרוסות דלעת, יוצקים מהרוטב, ומעטרים בכפית מסקרפונה ובעירית.