1 משרים את הקטניות (החומוס והשעועית) בכלי עם מים למשך כל הלילה.
2 מרתיחים את הקטניות המושרות בסיר עם מים, ומבשלים במשך חצי שעה. מסננים.
3 בינתיים, קולפים את הבצל, שורש הסלרי, הגזר, הקולורבי, הדלורית ותפוח האדמה, וחותכים אותם לקוביות גדולות.
4 בסיר גדול נפרד (שניתן להכניס לתנור) יוצקים כף שמן ומטגנים את הבצל עד להשחמה.
5 מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים, ומאדים כ-10 דקות על אש בינונית.
6 מוסיפים את הקטניות המסוננות, גריסים, שום, שזיפים מיובשים, רסק עגבניות, פפריקה, מלח, פלפל ו-2-3 כוסות מים.
7 מסדרים בסיר גם את חמש הביצים.
8 מביאים את התבשיל לרתיחה ומעבירים לתנור שחומם מראש לחום של 100 למשך כ-3-4 שעות. מדי פעם פותחים את הסיר, בודקים שיש מספיק נוזלים ומזלפים מהנוזלים על השכבה העליונה כדי שלא תתייבש.
* לחסכון בזמן, ניתן להשרות כמות גדולה יותר של קטניות ולהקפיא במנות. כך חוסכים את שלב ההשרייה לילה לפני.
* שימוש בסיר לחץ מקצר משמעותית את זמן הבישול. את הקטניות מבשלים בישול מקדים של 15-20 דקות לריכוך (שלב 2), ועוד 20 דקות אחרי הוספת יתר המרכיבים.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
נטע בירן היא דיאטנית במועדון הולמס פלייס גבעתיים