מרק ירקות וגריסיםמרק שהוא ארוחה שלמה – עם נתחים גדולים של ירקות מלאי טעם וגריסים כפחמימה משביעה
| home made
| פורסם 23/01/11 13:44
צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 פורסים את הכרישות לפרוסות דקות וקוצצים את שורש הסלרי. את הכרובית מפרקים לפרחים ואת שאר הירקות חותכים לקוביות בינונית. 2 בסיר גדול מטגנים עם מעט שמן את הבצל ושורש הסלרי. 3 מוסיפים לסיר את יתר הירקות החתוכים (גבעולי סלרי, כרובית, תפו"א, בטטה, קישואים ודלעת) ומאדים ביחד עוד כ2-3 דקות. 4 מוסיפים נוזלים (מים וציר עוף) ותבלינים (למעט השמיר) ומבשלים יחד כ-20 דקות. 5 מוסיפים לסיר את הגריסים וממשיכים לבשל 40 דקות נוספות. 6 שלב חשוב בכל הכנת מרק – טועמים ומתקנים תיבול. מוסיפים את השמיר. |