מרק ירקותצבעוניות חגיגית ושלל ירקות במרק מגוון, מזין וטעים
צילום: קייטרינג "ארץ גשן-אמנות קולינרית"
|
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 משחימים את הבצל למשך 15 דקות לפחות, לפני כל ירק אחר. 2. מוסיפים את הירקות לשלב הטיגון על פי מידת הקושי שלהם; ירקות שורש יטוגנו מעט יותר (פלפלים, גזר, תפו"א, בטטה) ולאחר מכן יטוגנו גם שאר הירקות (קישוא, עגבניות, שום ועשבי תיבול). משך כל הטיגון אמור להימשך כ-15 דקות. 3 מכסים את הירקות במים או ציר העוף ומוסיפים זר קשור של עשבי תיבול (כרפס, פטרוזיליה, תימין ונענע). 4 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 20 דקות נוספות. בתום הבישול יש לשלוף את זר עשבי התיבול מהמרק. 5 את ההמלחה העיקרית מבצעים לקראת תום הבישול מכוון שירקות משחררים מליחות בהדרגה במהלך הבישול. 6 להסמכת המרק ניתן להוסיף שתי כפות קמח שמוססנו מראש בכוס מים חמים. |