1 משרים את האפונה במים קרים לשעתיים. מסננים.
2 מחממים בסיר גדול שמן, מוסיפים בצל, סלרי וגזר.
3 מאדים על להבה בינונית 3 דקות, תוך בחישה מידי פעם, עד שהירקות מתרככים – אך ללא השחמה.
4 מוסיפים ומערבבים כמון, כוסברה וזנגביל ומאדים דקה נוספת. מוסיפים את האפונה והמים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה לדרגה נמוכה. מבשלים על סף רתיחה, כשהסיר מכוסה, שעה וחצי, תוך בחישה מידי פעם.
5 מוסיפים את האפונה הקפואה ובוחשים לשילוב המרכיבים. מעבדים את המרק בבלנדר, מתבלים במלח ופלפל, מוסיפים את עלי המנתה הקצוצים.