1 שוטפים את הכרשה (או מקלפים את הבצל).
2. בסיר שמים את המים, הכרשה, תפוחי האדמה, השום, המלח והפלפל. מכסים ומביאים לרתיחה.
3. מנמיכים את הלהבה כך שהתערובת ממשיכה להתבשל בצורה קבועה ויציבה.
4. ממשיכים לבשל עד שתפוחי האדמה מתרככים, 20-30 דקות. מצננים. מתקנים תיבול לפי טעם.
5. בבלנדר מערבלים את התערובת לכדי מחית (אם הבלדר קטן מידי, ניתן לחלק למנות). מצננים.
6. שופכים פנימה את השמנת. טועמים, מתקנים תיבול ומגישים מקושט בפטרוזיליה הקצוצה.
גרסאות נוספות למרק:
1 גרסה א': מוציאים את הליבה מ- 2 עגבניות בינוניות, באמצעות חיתוך טריז בצורת קונוס מקצה הגבעול. חותכים אותן לחצי, בצורה אופקית, וסוחטים החוצה את הזרעים. חותכים את העגבניות לחתיכות גדולות. החליפו במתכון את השום בנתחי העגבניות וותרו על השמנת.
כשמערבלים לכדי מחית מוסיפים כ-20 עלי בזיליקום שטופים שיובשו. להגשה מעטרים עם בזיליקום קצוץ.
2. גרסה ב': מוסיפים 4 גזרים בגודל בינוני, קלופים וחתוכים, לסיר עם תפוחי האדמה והכרשה. מוסיפים כוס נוספת של נוזל וממשיכים כמו במתכון המקורי.