1 מנקים היטב את החמציצים וקוצצים גס את עליהם. 2. בסיר בינוני מעל להבה בינונית, מטגנים את הבצל והכרשה בשמן הזית עד שהם מתרככים מעט. 3. מוסיפים לסיר את השום והחמציצים וממשיכים בטיגון עד שהבצל הופך שקוף. 4. מוסיפים את החמציצים, מיץ הלימון, מלח ופלפל, ומבשלים עד שהחמציצים מתרככים. 5. מוסיפים את ציר הירקות ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים עוד כ-20 דקות, מצננים. 6. מעבירים את המרק לבלנדר וטוחנים למחית אחידה.
הערה: יש לאזן בין נוזלי הבישול לבין החומר המבושל.