1 בסיר גדול שמים את הבצל, השום, הגזר וגבעולי הבזיליקום יחד עם כמה שלוקים של שמן זית. מכסים את הסיר ומבשלים על אש קטנה כ-20 דקות, תוך בחישה מדי פעם, עד שהכל משחים מעט. 2. בקערה קטנה טורפים יחד את השמנת המתוקה, החומץ והחלמונים. 3. בזמן שהירקות מיטגנים, מכניסים את העגבניות למים רותחים למשך 30 שניות, מוציאים, מסירים מהן את הקליפה וחותכים לקוביות גסות. 4. מוסיפים את העגבניות לירקות המיטגנים, מוסיפים את הציר או המרק, מכסים וממשיכים לבשל על אש קטנה 20 דקות. בשלב הזה נחמד לרסק את המרק במעבד מזון או בבלנדר ידני, אבל בזהירות כי המרק חם. 5. את המרק המרוסק מחזירים בזהירות לסיר, מביאים שוב לרתיחה עדינה ומתבלים במלח ובפלפל שחור טחון טרי. 6. כדי להעשיר את המרק ולתוספת מרקם, טורפים לתוך המרק ממש לפני ההגשה את תערובת השמנת ומכבים מיד (לא מביאים שוב לרתיחה, כי אז החלמונים ייקרשו). מגישים מיד. מקשטים בכמה עלי בזיליקום, אם רוצים.