1 מחממים שמן בסיר גדול ומאדים בו בצל, גזר, סלרי, שום ותימין על להבה בינונית-נמוכה, 5 דקות או עד שהם מתרככים ועולה מהם ריח טוב.
2 מוסיפים עגבניות קלופות וקצוצות, מבשלים ומערבבים יחד כ-10 דקות. כשהעגבניות מתרככות לגמרי, מוסיפים את המרק או המים. מתבלים במלח ופלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-15 דקות עד לסף רתיחה.
3 מרסקים את המרק למרקם חלק בעזרת מוט ריסוק ידני או בלנדר. טועמים (חשוב!). אם צריך מוסיפים מלח, פלפל או שום. אם המרק חמוץ מדי מוסיפים קורט של סודה לשתייה, מניחים לה לבעבע בסיר והחמיצות תתפוגג. אל תגזימו עם הכמות כי מרק עגבניות בכל זאת אמור להיות חמצמץ. אם העגבניות לא מספיק מורגשות מוסיפים כפית/כף רסק עגבניות או ממרח עגבניות מיובשות. אם המרק סמיך לטעמכם תרגישו חופשיים לדלל במרק או מים.
4 טועמים שוב לפני שמגישים עם אחת (או יותר) מן האפשרויות להגשה שלעיל.