מרק עגבניות עם קרוטוניםאם המרק החלק והיפהפה הזה לא מספיק בשביל לעשות לכם חשק, דמיינו את הקרוטונים הטריים והפריכים מתפצחים לכם בין השיניים. יש? עכשיו תתחילו לקלף עגבניות (למרות שאנחנו באופן אישי מתכוונים לדלג על השלב הזה)
אורי שפט
| מאפיית לחמים
| פורסם 15/12/16 07:47
צילום: דניאל לילה, מאפיית לחמים
|
המצרכים :
לקרוטונים:
אופן ההכנה:1 הקרוטונים: חותכים את הלחם לקוביות של 1 על 1 ס"מ ומפזרים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מזלפים שמן זית או חמאה מומסת ומתבלים במלח, פלפל וגם עשבי תיבול ושום אם רוצים. מערבבים בידיים, ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד לקבל גוון זהוב, 10-15 דקות. מצננים לטמפרטורת החדר ושומרים בכלי אטום. 2 המרק: מטגנים בסיר עם מעט שמן את הבצל. כשהוא מתחיל להזהיב מוסיפים את השום ואז לפי הסדר פלפל חריף, סלרי, גזר ועגבניות. מערבבים מעט ומוסיפים את המים. מביאים לרתיחה ומבשלים 30-20 דקות, עד שכל המרכיבים מתרככים. 3 טוחנים את המרק בעזרת בלנדר מוט ומוסיפים מלח, פלפל, בזיליקום קצוץ ופטרוזיליה. 4 מגישים עם הקרוטונים. >> לא בא לכם עגבניות? יש גם מרק כרישה מטריף המתכון באדיבות מאפיית לחמים. |