1 מטגנים בסיר את הגזר, הבצל, הסלרי והשום. מוסיפים ליטר וחצי מים ומחכים לרתיחה.
2 מתבלים את המרק בציר העוף, מלח, פלפל, אגוז מוסקט, פפריקה אדומה וממשיכים לבשל כ-40 דקות נוספות.
3 מוסיפים את האפונה וממשיכים לבשל לעוד מספר דקות.
להכנת הבצקניות:
1 בסיר גדול מרתיחים מים עם כף מלח.
2 מכינים את הבצק לבצקניות: מערבבים ביחד קמח, שמן, ביצים, מים, מלח ופלפל. מערבבים קלות עד לקבלת בצק רך.
3 יוצרים מעין כופתאות בעזרת שתי כפיות, ומבשלים במים הרותחים כ-4-5 דקות.
4 בעזרת כף מחוררת, שולים את הבצקניות מהמים לתוך כלי סינון ומטפטפים עליהן מעט שמן זית למניעת הידבקות.
לכל המתכונים של השבוע מהתכנית אוכל טוב