מרק גריסים וירקותיום כמו היום מחייב מרק ירקות עשיר במיוחד - כזה שיש בו גם בטטה וגם תפוחי אדמה, גם גזר וגם זוקיני, גם דלעת, גם כרובית וגם גריסים, שיהיה סמיך ויחמם טוב טוב את הבטן
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
המצרכים (10 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים סיר גדול עם שמן זית ומטגנים את הבצל כשתי דקות, עד לשקיפות. 2 מוסיפים שום, עלה דפנה, פלפל שאטה, פלפל אנגלי וזרעי כוסברה. ממשיכים לטגן כשתי דקות נוספות. >> עוד המון מתכונים למרקים שווים מחכים לכם כאן 3 מוסיפים בטטה וגזר ומטגנים עוד כ-2 דקות. 4 מוסיפים את שאר הירקות פרט לתפוח האדמה. 5 מוסיפים כורכום, פפריקה וכמון ואת הנוזלים. מביאים לרתיחה ומוסיפים את תפוח האדמה. מנמיכים לאש בינונית, מבשלים כ-30 דקות ומכבים את האש. אם רוצים, אפשר להוסיף 10 דקות לפני סוף הבישול חופן שעועית ירוקה. 6 מוסיפים את הגריסים ואת עשבי התיבול ומתבלים במלח ופלפל. מבשלים עוד 5 דקות ומסירים מהאש. המתכון באדיבות רשת זופה. |