1 מטגנים את הבצל בשמן ומרגרינה עד הזהבה. מוסיפים את האפונה השטופה ובוחשים.
2 מוסיפים את קוביות תפוחי האדמה, הגזר ושורש הפטרוזיליה ובוחשים. מוסיפים את אבקת המרק, הקמח ובוחשים. מוסיפים מים ומתבלים במלח ופלפל שחור.
3 מבשלים על אש נמוכה כשעה וחצי תוך כדי בחישה מידי פעם. מרסקים את המרק עם מעבד מזון ידני עד קבלת מירקם קטיפתי עדין ביותר.
4 מבשלים עוד כרבע שעה. מגישים עם זילוף קל של שמן זית ופלפל שחור גס.
* ניתן להוסיף תפוחי אדמה שלמים למרק בתחילת הבישול, להוציא פני הריסוק ולהחזיר שלמים לסיר.
* ניתן להוסיף נקניק סלמי קצוץ או פרוסות קבנוס לדקות האחרונות של הבישול.