1 מבשלים את הסלקים על קליפתם במים עד שהם רכים (בערך שעה). מסננים ומקררים.
2 מקלפים את הסלקים ומגרדים על החלק הגס של הפומפייה לתוך קערה.
3 מגרדים פנימה את שורש החזרת, הפעם על החלק הדק ביותר של הפומפייה, ומוסיפים כף שמן זית, מלח וכמה כיפות לימון. מערבבים וטועמים – את כמות החזרת קובעים לפי מידת החריפות הרצויה.
4 שורפים את החציל על הגז, מורידים מהאש ולאחר כ-10 דקות מקלפים. קוצצים ומתבלים במלח ובשמן זית. קוצצים את הדג היטב על קרש חיתוך, עד לקבלת מרקם של בשר טחון.
5 מוסיפים לבשר הדג כף מהחציל הקצוץ, ומערבבים היטב תוך כדי קיצוץ. מתבלים במלח.
6 מניחים את תערובת הדג על מרכז הצלחת ומשטחים אותה בעזרת סכין.
7 מוסיפים את סלט הסלק ומגישים. אפשרות נוספת היא להגיש את הטרטר עם מיץ סלק, שלתוכו מגררים מעט חזרת (ראו בתמונה).
* הערה: את הסלק והחציל ניתן להכין יום קודם, את הדג יש לקצוץ רק בסמוך להגשה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לפסח