מרק שעועית חורפימרק שעועית בשרי עשיר ומשביע, שמתבשל 4 שעות תמימות. אין, פשוט אין מצב שזה לא יוצא אלוהי
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
כילד, בכל פעם שהמרק הזה היה מוגש לשולחן הוא העלה אצלי דילמות הרות גורל. קצת כמו קרמבו או מילקי, התקשיתי להחליט איך הכי כדאי לי לאכול אותו: האם לאכול את המרק והאורז בנפרד? אולי עדיף לשלב בין שניהם? את האמת – ההתלבטות הזו לא פתורה אצלי עד היום.
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים את שמן הזית בסיר רחב וגבוה. מטגנים את הבצל עד לשקיפות ומוסיפים את השום. 2 מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים כ-5 דקות תוך ערבוב, עד שנוצר רוטב בסיס אחיד. מוסיפים את העגבניות המגורדות ואת ציר העוף ומערבבים היטב. 3 שוטפים את השעועית ומוסיפים אותה ואת כל התבלינים. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. 4 בינתיים "סוגרים" במחבת את קוביות הבשר עם מעט שמן זית, מלח ופלפל. המטרה של הסגירה היא שהבשר לא יתייבש ויאבד מהנוזלים שלו במהלך הבישול. 5 מוסיפים את קוביות הבשר למרק ומבשלים כ-4 שעות על להבה נמוכה. 6 מגישים עם אורז לבן. >> לעוד מרקים חורפיים של אבי לוי
הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |