1 קוצצים את הבצלים, ובמקביל מלהיטים מעט מאוד שמן בסיר בינוני.
2 מטגנים את הבצלים, ובינתיים מגררים את הגזרים בפומפייה.
3 מוסיפים את הגזר לסיר וממשיכים לטגן תוך ערבוב כ-10 דקות.
4 מוסיפים את הסלרי: אם הגבעולים טריים ויפים קוצצים אותם ומוסיפים לסיר. אם הם עייפים - מכניסים את הענפים (עם העלים) לסיר כמו שהם, כדי שיהיה אפשר להוציא בסוף הבישול.
5 מערבבים ומוסיפים ליטר מים (כ-4 כוסות).
6 מוסיפים את שאר הירקות: חותכים את הזוקיני לקוביות גדולות ואת הכרובית מחלקים לפרחים קטנים (אם משתמשים בקולרבי, מגררים אותו בפומפייה). מוסיפים לסיר.
7 מוסיפים את האפונה העדינה (אפשר ישר מהמקפיא) והכוסברה, מתבלים ומביאים לרתיחה חזקה.
8 מכסים את הסיר, מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דקות. אם ממהרים אפשר לדלג על שלב הבישול. פשוט מכסים את הסיר ומחכים שיצטנן. החום הצבור יספיק כדי לבשל את הירקות.
* הרשו לעצמכם לגוון חופשי בירקות. אפשר להוסיף דלעת, כרוב או כל ירק אחר שיש במקרר, ואת הזוקיני אפשר להחליף בקישוא. מה שכן, שימו לב שאם תוסיפו תפוחי אדמה המרק כבר לא יהיה כל כך דיאטטי.
* לשומרים על משקלם מוטב גם לא להחליף את האפונה העדינה באפונה רגילה, כי באפונה רגילה הערך הפחמימתי גבוה יותר.