המתכון מצריך סיפון קצפת, כמו זה בגלידריות של פעם. אם אין אז אפשר לתבל את המנה בתערובת הטחינה ללא הקצפה. 1 להכנת הקציפה: מערבבים בקערה את הטחינה, הלימון, מעט מלח, שמן שומשום עם 250 סמ"ק מים עד קבלת מרקם אחיד לגמרי. מעבירים לסיפון קצפת וטוענים אותו בבלון גז אחד. 2. לחצילים: מחממים מראש את התנור לחום של 200 מעלות. 3. מקלפים את החצילים, חותכים אותם למלבנים גדולים. מושחים אותם במעט שמן זית מכל צדדיהם. 4. מחממים מחבת שטוחה וצולים את החצילים מכל צדדיהם עד קבלת גוון צלוי יפה. מעבירים לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש כעשר דקות עד ריכוך החצילים. מצננים לטמפרטורת החדר. 5. מניחים את היין, הסוכר והחומץ בסיר קטן ומבשלים עד קבלת סירופ קל. מצננים 6. להגשה: מניחים מלבן חציל על הצלחת. מטפטפים מעליו מסירופ היין. מפזרים מעט מלח. מזלפים מהסיפון מהטחינה המוקצפת ומניחים מעל מעט עלי ארוגולה או רשאד רעננים.