מבשלים את לבבות הארטישוק במשך 10-15 דקות, רק עד שיתרככו. מסננים ומצננים. לבבות גדולים חותכים לשניים. פורסים דק את הפטריות. חותכים את בולבוסי השומר לרבעים לאורכם ופורסים כל רבע לפרוסות דקות. מסלקים עלים חיצוניים פגומים מראשי העולש, חותכים את הקצה התחתון של כל ראש ומפרידים לעלים. טורפים יחד חרדל, מיץ לימון ויוגורט. מתבלים במלח ופלפל. שמים בקערה לבבות ארטישוק, פטריות ושומר ויוצקים עליהם מחצית מרוטב היוגורט. מערבבים בתנועות הקפצה. מרפדים 4 צלחות הגשה גדולות בעלי העולש ומטפטפים על העולש כמעט את כל הרוטב הנותר. מחלקים בין הצלחות את תערובת הארטישוק ומטפטפים למעלה את רוטב היוגורט הנותר.