1 קודם כל, מחטאים את הצנצנת במים רותחים.
2 שמים בתחתית הצנצנת חצי מכמות השמיר, ומפזרים חצי מכמות השום והצ'ילי.
3 מרתיחים את המים ומערבבים אותם עם מלח. מחכים שיצטננו.
4 מסדרים את המלפפונים בצנצנת כך שהם עומדים צפופים, מפזרים את שאר השום והצ'ילי, דוחסים את השמיר יפה בין לבין ומעל ויוצקים את המים והחומץ, שיכסו את הכל. סוגרים ואוטמים, ומניחים במקום עם הרבה אור (זה מאיץ את הכבישה).
* אם התאפקתם ולא לקחתם מלפפונים בזמן הכבישה, הם יהיו מוכסנים בתוך חמישה ימים עד שבוע.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!