1 שוטפים את השעועית הירוקה, חותכים לשניים ומבשלים עד להרתחה. מוסיפים מלח למים הרותחים ומבשלים במשך כ- 6-10 דקות.
2 מסננים את המים, שוטפים את השעועית במים קרים ומייבשים לגמרי.
3 יוצקים לקערת הגשה את השעועית, העגבניות, גרגירי החומוס ועגבניות השרי.
4 להכנת הרוטב: מערבבים את הויניגרט עם השמן זית ומפזרים מלח ופלפל.
5 מערבבים את הרוטב עם הבזיליקום והבצל החתוך, טועמים ומתבלים לפי הצורך.
6 מערבבים עם השעועית, החומוס ועגבניות השרי.
7 ממתינים מעט לפני ההגשה, על מנת שהרוטב וטעמיו יספגו בסלט.