1 הכנת חציל על האש: מניחים את החציל על להבת הגז והופכים שוב ושוב עד שהוא חרוך היטב מכל צד (צריך שהקליפה תשחיר ולא ישאר שום חלק שאינו נחרך). 2. מניחים את החציל הקלוי בתוך קערה להגרת נוזלים וכשהוא מצטנן, מקלפים בזהירות ומסירים את הקליפה החרוכה. את בשרו הלבן יש לקצוץ בעזרת כף עץ להוסיף שתיים שלוש שיני שום כתוש, מלח מיץ מחצי לימון וטחינה גולמית. 3. הכנת גמבה ופלפלים קלויים: מיד עם צאתם מהאש מכניסים את הפלפלים והגמבות לתוך קערה עמוקה וסוגרים בניילון נצמד. ממתינים שיזיעו. 4. כשהפלפלים מצטננים מסירים מהם את הקליפה החרוכה בקלות. מסירים את העוקצים וחותכים לרצועות בעזרת הידיים. 5. מוסיפים שום כתוש, מלח, וחומץ רגיל. (משביח לאחר יום של שהיה במחיצת התבלינים במקרר). האמיצים יכולים לקלות גם פלפלים חריפים ולהשרות באותו התחמיץ.