אופן הכנת הפסטו: מקלפים את התוכן של החציל. שמים אותו במג'ימיקס יחד עם שאר המרכיבים מערבבים מספר שניות, וזה מוכן.
להכנת הקנולי: קולים את הפלפלים על מחבת גריל, או מחבת רגילה. מכניסים את שני סוגי הפלפלים לתנור על חום גבוה, למשך רבע שעה. מעבירים אותם לשקית ניילון אטומה, או קופסה סגורה, כדי שהקליפה החיצונית תרד בקלות. חותכים את הפלפלים לרצועות ומשרים אותם בתחמיץ, המורכב מרוטב של חומץ בלסמי, שמן זית ומלח פלפל. מתיכים את גבינת העזים בתנור עד שתתרכך קלות. מורחים את רוטב הפסטו על צלחת. על הרוטב, מניחים את פרוסת החציל לאורך הצלחת. שמים מעט עלי רוקט לרוחב החציל, ואת הפלפלים ואת הגבינה ועוטפים את כל התוכן עם החציל. חותכים לחתיכות ומגישים.