משרים את העדשים למשך שעה, מסננים, שוטפים היטב ומסננים שוב. מחממים את שמן הזית בסיר. מוסיפים בצל, גזר ושום ומאדים קלות, מבלי להשחים. מוסיפים עדשים, מערבבים היטב כך שיכוסו בשמן ויוצקים לסיר מי ברז, שיגיעו לגובה של כ-5 ס"מ מעל פני העדשים. מביאים לרתיחה, מסירים את הקצף שמצטבר על פני הנוזל, מכסים ומבשלים כ- 40 דקות .העדשים צריכות להתרכך, אך לא לאבד מצורתן. מתבלים היטב במלח ופלפל. ממש לפני ההגשה מערבבים לתוך העדשים החמות את הגזר הנוסף והתרד. מבשלים עד שהתרד קמל .טועמים ומתקנים תיבול. מחלקים לצלחות אישיות.