המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-0180 מעלות. 2 משמנים תבנית שקעים בשכבה דקיקה של שמן (זהירות לא להגזים עם השמן). 3 פורסים עלה פילו על משטח העבודה (כששאר שלושת העלים מכוסים במגבת, כדי שלא יתייבשו) ומושחים אותו במעט שמן זית. פורסים מעליו עלה נוסף, מושחים גם אותו ומעליהם עלה שלישי וגם אותו מושחים במעט שמן זית (לא משתמשים בעלה הרביעי בינתיים). ![]() 4 חותכים את הפילו פעמיים לאורך ופעמיים לרוחב לקבלת תשעה מרובעים (שלכל אחד מהם יש 3 שכבות). מסדרים את תשעת הריבועים בתבנית המאפינס: דוחסים אותם פנימה לקבלת גביע עם שוליים. ![]() 5 מושחים את העלה הרביעי במעט שמן זית, חותכים גם אותו פעמיים לרוחב ופעמיים לאורך לקבלת תשעה מרובעים. עורמים כל שלושה מרובעים ומקבלים שלושה מלבנים בעלי שלוש שכבות. מסדרים גם אותם בשלושת השקעים הנותרים בתבנית. ![]() 6 מורחים מעט פסטו או ממרח עגבניות בתחתית כל עלה בשקע. מסדרים מעל מעט עגבניות, בצל ועגבניות מיובשות. מפזרים מעל קשקבל וגבינה מלוחה.
![]() 7 אופים כרבע שעה, עד שעלי הפילו משחימים. מצננים ואוכלים. לבלוג של עידית - טעים! ![]() |