מחממים תנור ל-170 מעלות. 1. שוטפים את החציל היטב, וקולפים ממנו ארבעה-חמישה פסים, כך שנוצר חציל מפוספס. 2. פורסים לטבעות בעובי 3 סנטימטר, ומניחים במסננת (עדיף מפלסטיק, כי המגע של חציל עם מתכת עלול ליצור מרירות). ממליחים ומניחים בכיור למשך 20-10 דקות, כדי שהחצילים יגירו מעט נוזלים ויאבדו מהמרירות. 3. בינתיים קולפים את תפוחי האדמה ופורסים אותם, את העגבניות ואת המוצרלה לפרוסות בעובי כ-2 סנטימטר. חותכים את ראשי הפלפלים, מוציאים את הגרעינים ופורסים לטבעות באותו גודל. מערבבים את פירורי הלחם עם הפרמזן ועלי האורגנו. 4. שוטפים את פרוסות החצילים היטב מהמלח, ומניחים על נייר מטבח לייבוש לכמה דקות. 5. מסדרים שכבה של עגבניות בסיר שאפשר להכניס לתנור, וממליחים מעט. מעל שכבת העגבניות מניחים שכבה של פרוסות חציל, מעליה שכבת תפוחי אדמה ומעליה שכבת טבעות פלפל. ממליחים ומפלפלים ומפזרים עלי בזיליקום. 6. מעל הפלפלים יוצרים שכבה מכל פרוסות המוצרלה, ועליה שוב מפזרים מעט בזיליקום. את הירקות שנותרו מסדרים מעל המוצרלה. ממליחים, מפלפלים ומוסיפים את יתרת עלי הבזיליקום. מעל הכל מפזרים את תערובת פירורי הלחם ומכניסים לתנור למשך שעה.