אופן הכנת הירקות למילוי: בצל: 1 מקלפים את הבצל, יוצרים חתך לאורכו של הבצל – אך לא לחתוך לחצי 2. חולטים במים רותחים ל-10 דקות ופותחים בקלות כל עלה בצל בנפרד
כרוב: 1 מוציאים את הליבה של העלים ושמים כרוב במקפיא ליום או יומיים. 2. מוציאים מהמקפיא ושמים במים להפשרה (לא משנה אם רותחים פושרים או קרים)
פלפל: 1 חותכים את חלקו העליון של הפלפל ומרוקנים את הליבה של הפלפל מכל הגרעינים
אופן הכנת המנה:
1 בקערה נפרדת מערבבים את המוצרים להכנת המילוי ,משפרים טעם במידת הצורך. 2. ממלאים את הירקות שהכנו מראש במילוי. 3. בקערה נפרדת מערבבים את כל המרכיבים להכנת הרוטב. 4. בסיר נפרד מסדרים בצורה הדוקה את כל הירקות הממולאים . מוסיפים מעל את תערובת הרוטב מכסים בצלחת בכדי ליצור לחץ על הממולאים. מרתיחים ומבשלים על אש קטנה כ 40 דקות.