1 קולפים את האגסים, מגלענים וחותכים כל חצי אגס לשמיניות לאורכו. 2. במחבת ברזל עבה וחמה מקפיצים את האגסים החתוכים עם שמן הזית במשך דקות אחדות, ומוסיפים את הסילאן. מקרמלים דקה-שתיים עד שישחימו ומוסיפים מיץ לימון. מתבלים במלח ובפלפל ירוק גרוס. 3. מערבבים מיד עם גרגר הנחלים ועם אגוזי המלך הקלויים, ומגישים. זהו סלט חם, שבו העלים הטריים נובלים מעט במגע עם האגסים החמים. אפשר להניח לאגסים המקורמלים להתקרר לטמפרטורת החדר, ורק אז לערבב עם העלים.