חוצים את השומר לאורכו, מוציאים את הליבה, חותכים לרצועות ושמים בקערה. מקלפים את התפוח, חוצים לשניים, מגלענים וקוצצים מוסיפים לקערה. מוסיפים שום, שמן זית, אורז, מלח ופלפל ומערבבים היטב. שוטפים את הדלורית היטב, קוטמים את החלק העליון ומניחים בצד. חוצים את הדלורית ומרוקנים מהגרעינים. בעזרת כף, ממלאים את השקע עד למחציתו בתערובת האורז. מוסיפים את ציר הירקות עד לכיסוי המלית. סוגרים את הדלורית עם המכסה (החצי השני) ואם רוצים ניתן לאטום בעזרת קיסמים. לאפות בתנור בחום בינוני כ-50 דקות, עד שהאורז מוכן והדלורית שחומה מבחוץ.