1 קולפים את הדלורית, נפטרים מהזרעים וקוצצים לקוביות בגודל ענבים.
2. חולטים את הדלורית במים רותחים לזמן קצר, רק עד שהקוביות מתחילות להתרכך (אבל לא מתבשלות לגמרי). שומרים חצי כוס ממי החליטה ונפטרים מהיתר.
3. מתיכים את החמאה בסיר, מוסיפים את שמן הזית ומטגנים את הדלורית עד שהיא מתחילה להזהיב. מוסיפים את פרוסות השום ועלי המרווה וממשיכים לטגן על אש גדולה עד שהשום מתחיל לקבל צבע והמרווה כהה ומבריקה. מסירים מהאש.
4. מבשלים את המקרוני לפי ההוראות שעל האריזה. בדקת הבישול האחרונה מחזירים את הסיר עם הרוטב לאש, יוצקים לתוכו את חצי כוס מי הבישול ששמרנו ומביאים לרתיחה.
5. מסננים את המקרוני ומכניסים מייד לסיר עם הרוטב. ממליחים ומפלפלים ומערבבים היטב.