1 במחבת גדולה מניחים את החמאה והמרווה ומתחילים לחמם את המחבת.
2 מוסיפים את הניוקי, ערמונים ואפונת השלג ומערבבים למשך כחצי דקה.
3 מוסיפים את הציר ומעט מלח.
4 מערבבים בעזרת כף עד לקבלת רוטב הומוגני וסמיך.
5 מניחים בצלחות, מוסיפים מעט שמן כמהין על כל מנה וקולפניות פרמז'ן.
להכנת הניוקי
1 על מגש אפייה מפזרים שכבה של 2 ס"מ מלח גס ומניחים את תפוחי האדמה. אופים בחום גבוהה 240 מעלות כשעה. בעזרת כף מוציאים את תוכן תפוחי האדמה ומניחים על מגש אפייה נוסף ומחזירים לתנור שמכוון ל-120 מעלות לכעשרים דקות על מנת ליבש מעט את התוכן.
2 בעוד שהתוכן חם מעבירים דרך מסננת ומניחים להתקרר. בעזרת קלף מעבדים את תוכן תפו"א, קמח, מלח והחלמונים עד לקבלת תערובת הומוגנית.
3 מחלקים לכדורים קטנים לשים בידים מעט ומשתמשים באצבעות ליצור "נחש" ארוך מכל כדור.
4 בעזרת הקלף חותכים את ה"נחש" לקוביות קטנות אחידות.
5 ניתן לשמור את הניוקי על משטח מקומח כשעה לפני חליטה או לחלוט במים רותחים ולקרר במי קרח.