1 מרתיחים בסיר גדול מים עם קורט מלח.
2 בינתיים מפרקים את הכרובית לפרחים קטנים, קולפים את הגזר וקוצצים לרבעים דקים, חוצים את הפטריות ופורסים דק, קוצצים את כל עשבי התיבול קטן קטן, קולפים את השום ופורסים דק.
3 מחממים את השמן במחבת רחבה או סיר יחד עם שיני השום והרוזמרין.
4 מוסיפים את הגזר ומטגנים 3-4 דקות.
5 בינתיים מוסיפים את פרחי הכרובית למים הרותחים. ממתינים מספר שניות עד שהמים ירתחו מחדש (הכרובית מקררת אותם) ומוסיפים את הפסטה. מערבבים קלות ומבשלים 6-7 דקות עד שהפסטה אל דנטה – מעט קשה במרכז.
6 בינתיים מוסיפים את הפטריות למחבת ומטגנים שתי דקות. מוסיפים את השמנת ויתר העשבים והתבלינים.
7 מביאים את השמנת לרתיחה ומנמיכים את האש.
8 מסננים את הפסטה והכרובית ומוסיפים למחבת הרוטב. מערבבים בזהירות ומתקנים את התיבול.
9 מגישים עם נענע טרייה או בזיליקום טרי.