1 מחממים 2 כפות שמן זית במחבת רחבה וגדולה על אש גבוהה ומטגנים את הבצל עד להזהבה נאה. מניחים במסננת מעל קערה להגרת נוזלים.
2 מוסיפים 2 כפות שמן זית לאותה מחבת ומטגנים את פטריות הפורטובלו עד להשחמה נאה, אך מבלי לרככן יתר על המידה. מוסיפים למסננת שבצד.
3 חולטים אפונה בקערה מלאה מים רותחים למשך 2-1 דקות, עד שהאפונה רכה דייה. מסננים ומניחים בצד.
4 מחממים כף שמן זית באותה המחבת ומקפיצים בעדינות את האפונה. מוסיפים למחבת את הבצל והפטריות ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ובפלפל שחור גרוס גס ומסירים מן האש. מניחים בצד.
5 מבשלים פסטה לפי הוראות היצרן. מסננים ומחזירים לסיר. מוסיפים את תוכן המחבת, מערבבים, מתבלים במלח ובפלפל, טועמים, מתקנים תיבול במידת הצורך ומגישים חם, בליווי גבינת פרמזן מגוררת.