1 מכינים את הקציצות: מערבבים היטב את כל חומרי הקציצות בקערה.
2 מטגנים קציצה קטנטנה כדי לבדוק תיבול, ומתקנים במידת הצורך.
3 יוצרים כדורים בקוטר 4 ס"מ. מחממים מחבת בינונית על להבה בינונית עם שמן קנולה בגובה 1 ס"מ ומטגנים את הקציצות, עד להזהבה. מעבירים לצלחת.
4 מכינים את הרוטב ומבשלים את הקציצות: מחממים סיר על להבה בינונית, מוסיפים שמן זית, בצל ושום ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם, עד שהבצל והשום רכים.
5 מוסיפים עגבניות מרוסקות, מים, סוכר, מלח ופלפל ומביאים לרתיחה. טועמים ומתקנים תיבול.
6 מוסיפים בזהירות את הקציצות לרוטב ומביאים שוב לרתיחה (לא מערבבים כדי שהכדורים לא יתפרקו, רק מנערים את הסיר בעדינות לכיסוי מושלם של הקציצות).
7 מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים 15 דקות. מוסיפים אפונה, מביאים שוב לרתיחה ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהקציצות מוכנות והאפונה רכה.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> רוצים לזכות באייפד? לחצו כאן!