צלעות בייבי טלה בציפוי פריךעם חציל ורטטוי ברוטב חומץ ופלפל לשילוב טעמים אידיאלי
צילום: "בישולים"- בית הספר הגבוה לקולינאריה
|
המצרכים (4 מנות):
לתוספת
לרוטב
אופן ההכנה:1 מכינים את הרוטב: בסיר מניחים את השאלוט, החומץ והפלפל ומצמצמים בעדינות עד שכל הנוזלים מתאדים, מוסיפים את ציר הבקר ומצמצמים עד שנשארות כ – 4 כפות רוטב, מסננים. 2 מכינים את הרטטוי: פורסים את החצילים לפרוסות בעובי ס"מ אחד מורחים בשמן זית וצולים בתנור בחום 180 מעלות כ- 20 דקות או עד שהוא רך. במחבת מטגנים את קוביות הבצל במעט שמן זית, מוסיפים את הפלפלים ומוסיפים לטגן עד שהם מתרככים. מוסיפים את קוביות הזוקיני ומבשלים כ-3 דקות נוספות, מוסיפים את השום, התימין ואת קוביות העגבנייה. מוסיפים לבשל 3-4 דקות ומתקנים תיבול. מסדרים את הרטטוי על פרוסות החצילים ומניחים בתבנית עם נייר אפייה עד להגשה. 3 מכינים את הציפוי: במג'ימיקס מעבדים את הפטרוזיליה, קמח המצה והמלח, מוציאים ומוסיפים את השאלוט ושמן הזית. 4 משחימים את נתחי הצלעות במחבת כדקה מכל צד. מעבירים לתבנית עם נייר אפייה ומסדרים שכבה דקה של קמח מצה מתובל. צולים בתנור בחום 200 מעלות, כ-8 דקות. לצד הצלעות מניחים מספר עגבניות שרי מתובלות במעט מלח. 5 בצלחת הגשה מניחים סירת חציל ורטטוי, לצידה מניחים את נתח הצלעות עגבניות שרי ומספר זיתים מגולענים, מפזרים מעט רוטב חם, מעטרים בעלי בזיליקום ומגישים. >> לעוד עיקריות מומלצות לארוחת החג. |