1 משרים את השעועית במים למשך מספר שעות.
2 מניחים את השעועית בסיר עם מים קרים, ומביאים לרתיחה. מכסים, מבשלים כ 5 דקות, מסננים וחוזרים על הפעולה פעמיים. מסננים את השעועית ושומרים.
3 מנקים את הבשר ומחלקים לשניים. חלק אחד טוחנים ואת השני חותכים לקוביות בגודל 2 ס"מ.
4 מתבלים ומשחימים את הקוביות במעט שמן, מוסיפים את הבשר הטחון וממשיכים לבשל יחדיו כמספר דקות. מוציאים את הבשר.
5 מקלפים את העגבניות, מוציאים את הגרעינים וחותכים לקוביות. פורסים דק את הבצל וכותשים את השום, מנקים את הפלפלים וחותכים לקוביות קטנות.
6 בסיר בו בושל הבשר מאדים את הבצל ומוסיפים את השום, מוסיפים גם את העגבניות ואת הפלפלים. מתבלים ומבשלים למשך מספר דקות.
7 מניחים בסיר גדול את השעועית האדומה, הבשר והירקות המבושלים, מוסיפים את הציר ואת שאר המרכיבים, מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים על אש קטנה כשעתיים. מתקנים תיבול.
8 מגישים בליווי טורטיות שמנת חמוצה וגבינת צ'דר מגורדת.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה