סיר הבשר לשישי: שפונדרה ברוטב ארטישוקריקי סויסה ממאסטר שף מפנקת אתכם במתכון אהוב שהיא מכינה בכל ערב שישי, שעבר אליה בירושה מחמותה. יש יותר משפחתי מזה?
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל
|
זו מנת הבית שלי, שאני מגישה בכל ערב שבת. ירשתי את המתכון מחמותי, שגם אצלה אכלו אותו בכל ערב שישי. במקור המנה נקראת "ציר הקצב" כי חמי היה הקצב של המשפחה והוא תמיד אמר שהשפונדרה היא החלק הכי טעים של הפרה.
המצרכים (6 מנות):
אופן ההכנה:>> ספרו לנו על המתכון הבשרי שלכם, ותוכלו לזכות בסדנת בשר שווה
1 מחממים שמן בסיר רחב, מטגנים את בצלי השאלוט בשלמותם, מוסיפים את הבשר ומטגנים אותו מכל הצדדים. אחרי כ-10 דקות רואים שמצטברים נוזלים, סוגרים את הסיר ומנמיכים את האש לחצי שעה. 2 לאחר כחצי שעה מוסיפים את השום, התבלינים ואת הארטישוקים. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ואת שתי כוסות הנוזלים. מבשלים עוד כשעה וחצי עד לריכוך הבשר. 3 טובלים את חוטי הזעפרן ב-2 כפות שמן זית ומעבירים לטיגון קצר במחבת קטנה. מוסיפים את הזעפרן יחד עם השמן לתוך התבשיל 10 דקות לפני סוף הבישול. ריקי עם המנה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל>> בשבוע שעבר הכנו עם צילה פילה בקר שלם |