פאי רועים הוא דרך להכניס בשר, פחמימה וירק למנה אחת, אבל במקרה הזה הוא יותר מזה. פאי הרועים של הדיי עפאים הוא הזדמנות להניח על שולחן החג מנה נהדרת, שמוגשת עם התבנית וגוררת קריאות התפעלות מכל הכיוונים
1 מתחילים עם תערובת הבשר: קוצצים את הבצלים ומעבירים למחבת ברזל רחבה שחוממה מעל אש גבוהה. מערבבים את הבצל בכף עץ ומניחים לו להתייבש מעט ולקבל כוויות זהובות. מוסיפים את שמן הזית וממשיכים בערבוב עד שהבצל מזהיב כולו. קוצצים את השום ומוסיפים אל המחבת יחד עם הבשר.
2 מפוררים את הבשר בכף עץ ומניחים לו להיטגן ולשנות את צבעו לאפרפר.
3 קוצצים את הפטרוזיליה ומוסיפים אותה אל הבשר יחד עם הנענע, האזוב והאפונה. מערבבים מעט ויוצקים מעל הכל את היין. מתבלים במלח ובפלפל, מנמיכים את הלהבה ומניחים לתערובת להתבשל כ-20 דקות, עד שמרבית הנוזלים מתאדים.
פשטידת רועים לפסח | צילום:
דנה סימן טוב, יח"צ
4 להכנת הכיסוי: קולפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות גדולות. מבשלים במים עם מעט מלח עד שתפוחי האדמה מתרככים ומסננים. מפרקים את הכרובית לפרחים ומאדים בסיר אידוי על אש בינונית עד שהכרובית מתרככת גם כן. מועכים את הכרובית ותפוחי האדמה יחד עם החלמונים. מתבלים במלח ובפלפל.
5 בתבנית חסינת חום בעלת שוליים גבוהים מסדרים את תערובת הבשר ומעליה מניחים את פירה תפוחי האדמה והכרובית בשכבה אחידה. יוצרים גומות בכיסוי בעזרת כף ומעבירים לתנור שחומם מראש ל-225 מעלות למשך כ-25 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים יפה.
6 מגישים חם עם סלט ירוק ורענן.
המתכון מתוך פרק בסדרת הרשת של בית אבי חי "שיר לערב חג", שבו מכין הדיי עפאים את המנה יחד עם אסתר רדא: