1 מחממים מחבת גדולה על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות שמן זית ובצל ומאדים כ-5 דקות תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהבצל רך. מעבירים את הבצל לקערה בעזרת כף מחוררת.
2 מוסיפים תרד למחבת (אין צורך לשמן שוב) ומאדים כ-3 דקות תוך כדי בחישה עד שהתרד מתרכך מעט (הוא ממשיך להתרכך גם אחרי שמכבים את האש). מצננים היטב. סוחטים היטב את התרד ומעבירים לקערה.
3 מוסיפים ביצים ופירורי לחם או קמח מצה, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
4 יוצקים שמן בגובה 1/2 ס"מ למחבת עם ציפוי מונע הידבקות ומחממים על להבה בינונית. מטגנים קציצה קטנטנה לניסיון. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5 יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר 4 ס"מ ופוחסים לקציצות.
6 מטגנים את הקציצות כ-3 דקות מכל צד עד שהן זהובות. מוציאים לצלחת מרופדת בנייר סופג.
*מגישים קר, חם או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 3 ימים. להגשה אפשר לחמם כמה דקות בתנור ב-170 מעלות.
*ניתן להוסיף 250 גרם בשר בקר טחון טרי (מתקבלות כ-25 קציצות).
*ניתן להוסיף חצי קובייה (120 גרם) של גבינת פטה עיזים מפוררת גס (מתקבלות כ-20 קציצות).