מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

פאי רועים

שכבות אפויות של בשר טחון מעולה ופירה תפוחי אדמה

|סברו זה לא רק פיצה| פורסם15:35
פאי רועים (צילום: סברו זה לא רק פיצה)
צילום: סברו זה לא רק פיצה

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהשעה וחצי
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (10 מנות):

  • 1/2 קילו בשר טחון

  • 2 בצלים קצוצים
  • 2 שיני שום כתושות
  • 2 גזרים חתוכים לקוביות קטנטנות
  • 1 כפית פפריקה מתוקה בשמן
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית בהרט (לא חובה)
  • מלח
  • פלפל שחור
  • צרור פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
  • מעט שמן

לפירה

  • 7-8 תפוחי אדמה קלופים ומבושלים במים עד לריכוך מלא

  • 4 כפות שמן זית
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1פאי רועים: מאדים במעט שמן בצל וגזר עד לריכוך הגזר. מוסיפים בשר טחון ומתבלים. מערבבים ומפוררים בעזרת מזלג עד שהבשר משנה את צבעו לאפרפר. מוסיפים פטרוזיליה (מי שאוהב), טועמים ומתקנים תיבול.

2מוערכים לפירה חלק את תפוחי האדמה עם השמן והתבלינים.

3מחממים תנור ל-190 מעלות.

4משטחים בתבנית את שכבת הבשר ומעליה משטחים את שכבת הפירה בצורה אחידה.

5אופים כ- 35 דקות עד שהפירה מזהיב קלות מלמעלה.

6מגישים מייד.

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il