1 הקציצות: שמים את הבשר הטחון בתוך קערה אליה מוספים תפו"א ובצל , כוסברה, פטרוזיליה, מוסיפים מעט מלח, פלפל שחור, בהרט וכמון. מוסיפים ביצה. מערבבים את הכל במשך 5-7 דקות.
2 הרוטב: מטגנים מעט בצל ירוק, מוסיפים את בשר הכבש, כוסברה, פפריקה מתוקה וארטישוק הירושלמי. מוסיפים את ציר הבשר ואת יתר התבלינים. כשהרוטב מתחיל לרתוח. קורצים קציצות מהתערובת ומניחים בעדינות על גבי הרוטב. מבשלים כשעה. שימו לב, בשר הכבש מהווה כתבלין ואינו אמור להתבשל עד הסוף.
3 הרכבת המנה: מסדרים את הארטישוק הירושלמי כמצע, מעל מניחים את הקציצות, יוצקים מהרוטב (ללא חתיכות הכבש) ומפזרים בצל ירוק מלמעלה. *מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים